top of page
Produktionsbolag Filmproduktionsbolag Stockholm
Filmproduktion DBY
Filmproduktion och animation DBY
DBY Animation KTK

VI ÄR ETT PRODUKTIONSBOLAG SOM GER TILLBAKA

DBY hade i många år skänkt en del av omsättningen i pengar till bland annat Bris, Stadsmissionen och olika idrottsföreningar. 2018 beslutade vi att vi istället skulle börja skänka tid. Vi tror på det vi gör och vet vilken skillnad 400 timmar filmproduktion kan göra. Det finns väldigt många välgörenhetsorganisationer där ute som inte har miljonbudgetar och inte har råd att producera filmer. Vi landade tillslut i att 10% av omsättningen ska skänkas i tid, vilket ger ca 400 timmar per år. Varje år nominerar alla på DBY en organisation och sedan beslutar vi vilken eller vilka organisationer som ska få ta del av detta. Nedan kan du läsa mer om vilka vi jobbat med de senaste åren.

Anna Filmproduktionsbolag Stockholm

“Tack vare DBY har Kvinna till Kvinna kunnat utveckla ett videomanér som stärker våra möjligheter att dokumentera och förmedla den verklighet som världens kvinnor lever i – och med organisationens grafiska profil tydligt närvarande. Allt i samarbetat har varit smidigt och lösningsorienterat. Vi kunde inte vara nöjdare!”

Anna Tjäder - Marketing & Brand Manager Kvinna till Kvinna

SPECIAL OLYMPICS

Tillsammans med Hemma har DBY gjort en komplett paketering av Special olympics inklusive intro till eventet. Detta är en oerhört viktig organisation som drivs av övertygelsen om att idrott är den bästa vägen till bättre hälsa och glädje för alla. Genom idrott skapar vi ett mer inkluderande samhälle där alla får chansen till en meningsfull fritid.

Gaute Filmproduktionsbolag Stockholm

DBY är prestigelösa och lyssnande. Därmed inte sagt att de gör vad som helst. De har också en tydlig idé om vad som är en bra idé och produktion och vet hela tiden vad de gör. De släpper inte utan är lika engagerade hela vägen; från att utveckla och förbättra grundidén till att leverera med god kvalitet. Inget är omöjligt. Även när projekt vänder 180° så är de med utan knussel.

Gaute Hanssen - Grundare Hemma annonsbyrå

Alla Kvinnors Hus

AKH är en ideell och partipolitiskt obunden organisation med lång erfarenhet av att arbeta med vuxna och barn som utsatts för våld i nära relation. AKH ger samtalsstöd, rådgivning och erbjuder skyddat boende till kvinnor, män och barn. Idag har AKH cirka 550 medlemmar vilket gör dem till den största ideella kvinnojouren i Sverige. DBY hjälpte AKH att producera fjorton animerade filmer för Instagram med syftet att öka antalet givare.

Produktionsbolag
Filmproduktionsbolag
Åsa Filmproduktionsbolag Stockholm

“DBY är ett proffsigt, kreativt och snabbfotat produktionsbolag med många strängar på sin rörliga lyra. Jag vill verkligen ge dem mina varmaste rekommendationer.”

Kajsa Öijerholm - fd VD RBK Communication

Kvinna till Kvinna

Detta är ett väldigt inspirerande samarbete som verkligen vuxit. Med tiden har vi fått uppleva massor och alla på DBY är nu ambassadörer för organisationen. Vi började med att ta fram en komplett filmplattform innehållandes alla rörliga grafiska element som krävs för att Kvinna till Kvinna ska kunna producera mer content själva. Sedan hade vi två utbildningstillfällen där DBY hjälpe medarbetarna på Kvinna till kvinna att komma igång med att använda filmplattformen och bli bättre på att klippa film och applicera grafik. Efter det var DBY i Nordmakedonien och gjorde en casefilm om partnerorganisationen till Kvinna till kvinna som jobbade där. Utöver detta har vi producerat massa små projekt för att öka antalet månadsgivare. Vi har kommit långt men det känns som vi bara börjat!

Tack!

Kontakta oss

bottom of page